Kundcenter

Köksutrustning med beläggning

Allmän information om köksutrustning med beläggning – vanligtvis stekpannor, kastruller eller bakutrustning.

Stekpannor och kastruller ska användas på medelvärme. Sätt aldrig på högsta värmen på plattan. På bara 2 minuter kan stekpannans beläggning försämras om den utsätts för höga temperaturer (> 260° C). Använd eventuellt några droppar matolja för att känna av temperaturen, oljan börjar ryka precis under 200° C.

Diska alltid belagda kokkärl noggrant med varmt vatten och diskmedel. Beläggningen ska tvättas helt ren från fett och matrester, eftersom dessa annars sätter sig i beläggningen och så småningom förstör släppegenskaperna.

Tyvärr är det en vanlig missuppfattning att belagda kokkärl inte tål diskmedel. Använd alltid diskmedel.

Små repor från stekspadar och knivar innebär inte att det är fel på beläggningen. Reporna förstör inte släppförmågan, men bidrar till att påskynda slitaget av pannan.

Vi rekommenderar därför att du endast använder redskap av plast och trä.